info@mccim.nl +31(0)6 10 17 14 12

Teamwork

Om synergie te bereiken is een goed functionerend team nodig. Ik faciliteer workshops waarbij de teamleden elkaar beter leren kennen, maken we een start om eventueel aanwezige conflicten op te lossen en bekijken we wat de teamleden samen willen bereiken. We gebruiken hiervoor teambuilding activiteiten en teamtesten (o.a. Belbin) om inzicht te krijgen in de rollenverdeling binnen een team. Het programma is afhankelijk van het vraagstuk, de wensen en de doelen. De mogelijkheden daarin zijn eindeloos. Lees meer over mijn werk als gecertificeerd Belbin Facilitator binnen een R&D organisatie in dit artikel.

Enkele voorbeelden van teamwork – workshops.

Rietjes-bruggen bouwen om werkstress te begrijpen

Ik faciliteerde een team tijdens een workshop bij het LEF Future Center waarbij ze wel een erg sterke brug bouwden die zelfs een gevulde waterkan kon houden! Tegelijkertijd bracht de metafoor ‘samen bruggen bouwen’ goede inzichten in hoe werkstress op een afdeling van het Ministerie van Economische Zaken aangepakt kan worden.

Bent u ook op zoek naar metaforen en actieve werkvormen om een probleem in uw organisatie aan te pakken? Ik help u graag om de deelnemers uw workshop tot gerichte en doeltreffende inzichten te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

Facta non Verba – Commitment en de toekomst

Het netwerk voor arbeidsmobiliteit Facta non Verba werkte 1 hele middag aan inzichten over het commitment van de netwerkleden en hoe de toekomst er uit zou moeten zien.  Antoinette Middeldorp en ik (samen zijn wij de Facilitator Diva’s)  faciliteerden deze bijeenkomst.

In duo’s vertelde men elkaar succesverhalen waarna ze dit samen gevat hebben in ‘Tegeltjeswijsheden”.  Daarna onderzocht het team hun commitment en ging op zoek naar welke acties nodig zijn voor de toekomst van het netwerk.

De deelnemers vonden de workshop interactief, energiek en men heeft inzicht gekregen in elkaars motivatie en de toekomst van het netwerk. (2016)

 

 

 

Nationale Nederlanden – Klaar voor de Toekomst

In 2015 faciliteerde ik samen met Antoinette Middeldorp een team van Nationale Nederlanden tijdens een 2 daagse bijeenkomst waar de deelnemers keken naar het verleden, heden en de toekomst. Met als doel: Klaar te zijn voor de toekomst.

We gebruikten een groot aantal interactieve en speelse technieken, zoals: tijdslijn, Oprah interview, ‘Ik heb jou nodig om …., we bouwden een feestje, we keken naar karakters binnen het team, we keken naar ‘back to the future’,  en deden een visie-oefening. Dit alles om de deelnemers te enthousiasmeren om elkaar te leren kennen en samen een toekomstbeeld te schetsen. (2015)

 

Teamwork for Unilever R&D Chefmanship

In 2015 (Turkije) en 2016 (Nederland) faciliteerde ik de 3-daagse meeting van de global Unilever R&D Chefs. Ik begeleidde ze bij de presentaties, discussies, kooksessies, hetgeen resulteerde in een actieplan voor het komende jaar.

 

 

 

 

Unilever – Self-reflection team

I facilitated a Unilever team of 5 persons during 1 day to get to know each other better in order to excel in the way the team co-operates. We achieved his through addressing 3 levels:
Team-members ; “What motivates you in your work?”. We used a motivation game that worked really well to find individual and shared motivations, leading to good discussions and better understanding of each other.
The team; “How are we going to work together?”. We used the Belbin test which showed which teamroles the team members have, and which ones they miss. This clearly revealed the strong and weak points of the team, and how to deal with that.
The Vision; “What is it that we want to achieve as a team?”. We used a ‘vision-exercise’ which resulted in a shared & signed vision.

 

Zie ook:

8 tips to get people moving in meetings

10 tips to do introduction rounds

 

Back to top