info@mccim.nl +31(0)6 10 17 14 12

Faciliteren

Het leren faciliteren versterkt je in je werk als facilitator, consultant, project leider, manager, enz. De competenties van een facilitator is van grote waarde voor iedereen die met teams werkt en het beste uit die teams en de individuen wilt halen.

Sinds 2017 ben ik als trainer betrokken bij de Facilitation Academy waar ik samen met Henri Haarmans de training ‘Facilitation for Professionals‘ verzorg. Deze training kan direct bij mij aangevraagd worden, of via Springest waar ook de zeer positieve reacties van deelnemers te vinden zijn. Onze training ‘Introductie Faciliteren’ is eveneens positief gewaardeerd.

Steam. 

De Consultants van Steam (Arbeidscommunicatie adviesburo) hebben Antoinette Middeldorp en ik (wij zijn de Facilitator Diva’s)  getraind in het onderscheid tussen inhoudsdeskundig consultancy adviezen leveren aan klanten enerzijds en anderzijds het faciliteren van Workshops bij klanten. Door het actief en interactief doorlopen van een aantal custom-made consultancy-specifieke facilitatietechnieken en het tonen van de IAF* facilitatorcompetenties kregen de deelnemers van Steam inzicht in hoe ze bij klanten workshops kunnen geven waarbij ze de kennis uit de klant halen, voordat ze kennis toe gaan voegen aan de klant. Door dit samenspel goed en helder neer te zetten, wordt het adviestraject intenser en rijker.
IAF* = International Association of Facilitators

Back to top